Volg hier het recentste nieuws over BENEFIT for all en meer!

Hoe coachingsprogramma’s gezond leven tijdens coronacrisis bevorderen

Onderzoek van TNO en LUMC toonde onlangs een verband tussen Covid-19 en leefstijlgerelateerde ziekten aan. Gezonde voeding, voldoende beweging en een goede nachtrust zijn nu dus nog belangrijker. Tegelijkertijd is het in crisistijden moeilijker om nieuwe, gezonde gewoontes aan te leren en vast te houden, zo blijkt ook uit een studie van het RIVM. Investeer daarom in ondersteunende (online) coachingsprogramma’s, adviseert hoogleraar Gezondheidspsychologie Andrea Evers.

Lees meer

Blog: Klein bedrag, gezond gedrag

BENEFIT wilt een gezonde leefstijl stimuleren middels het belonen van gezond gedrag. De onderbouwing om gezond gedrag te belonen is gebaseerd op de vele positieve uitkomsten die zijn gevonden in wetenschappelijk studies waarin de effectiviteit van 'belonen' werd aangetoond. Voor SWOCC schreef dr. Fabiënne Rauwers, postdoc bij BENEFIT, onlangs hierover een blog, waarin zij laat zien hoe wetenschappelijk uitkomsten funderingen kunnen vormen voor gezondheidsinterventies...

Lees meer

Oproep Harteraad, Hartstichting en NVVC: zet hartrevalidatie op afstand in

Onlangs verstuurden Harteraad en de Hartstichting een persbericht waarin duidelijk werd dat sinds de coronamaatregelen ruim 30.000 patiënten geen hartrevalidatie meer kunnen volgen. Zij roepen daarom ziekenhuizen en hartrevalidatiecentra op om hartrevalidatie op afstand aan te leveren. Zij benoemen in het persbericht de tele-revalidatie van BENEFIT als een goed en veilig voorbeeld hiervan.

Lees meer

Tele-hartrevalidatie via BENEFIT@home per direct beschikbaar

Recent publiceerde het NVVC een rapport waaruit blijkt dat sinds corona zo’n tweehonderdduizend hartpatiënten in Nederland geen noodzakelijke cardiologische zorg hebben ontvangen. Om te voorkomen dat deze aantallen onnodig verder oplopen, beveelt het rapport onder andere aan om specialistische zorg bij patiënten thuis te leveren. Middels tele-hartrevalidatie maakt BENEFIT@home hartrevalidatie vanuit huis per direct mogelijk.

Lees meer

BENEFIT in tijden van corona

BENEFIT en de Hartstichting zetten momenteel alles-op-alles om het online eHealth platform van BENEFIT versneld beschikbaar te maken voor hart- en vaatziektepatiënten in Nederland. Enerzijds om de huidige zorg (rondom hvz) te ontlasten. En anderzijds om hvz-patiënten nog steeds adequate zorg te kunnen geven in tijden van corona waarin face-to-face zorg lastig is.

Lees meer

Blog: Kwetsbaarheid en veerkracht in tijden van corona

We zijn nu enkele weken onderweg en het leven in coronatijd begint vastere vorm aan te nemen. Er ontstaan nieuwe gewoontes, het begint haast te ”wennen”. En dan onverwachts komt het ineens heel dichtbij: je hoort over een goede vriendin die in het ziekenhuis is opgenomen. Het bedrijf van een vriend dat over de kop is gegaan...

Lees meer

BENEFIT-CONSORTIUM BIJEENKOMST 13-02

Donderdag 13 februari vond de zesde bijeenkomst plaats van het BENEFIT-consortium om de recentste ontwikkelingen rondom het project te bespreken. Tijdens de presentaties kwamen de volgende onderwerpen aan bod: (1) de tussenstand van het onderzoek, (2) Watertoedoet.info: Het leven centraal zetten in de zorg, en (3) implementatie van BENEFIT in de hartrevalidatie...

Lees meer

Blog: Hoe om te gaan met spanningen tijdens de coronacrisis?

Door de opkomst van corona hebben mensen ook meer te kampen met spanningen: we werken meer thuis, maken ons bezorgd om ons eigen én elkaars gezondheid, en zijn we bezig met de vraag hoe lang deze situatie nog gaat duren. Dr. Veronica Janssen geeft
enkele handvaten hoe om te gaan met deze spanningen in tijden van corona.

Lees meer

BENEFIT-team op ARPH Conference 2020

Eind januari vond de tweedaagse ARPH Conference 2020 plaats, georganiseerd door het Department of Social, Health & Organizational Psychology van Universiteit Utrecht. BENEFIT-for all werd hier vertegenwoordigd in een breed scala aan presentaties over onder andere eHealth interventies, health psychology bij patiënten en financiële beloning voor gedragsverandering.

Lees meer

13-2: BENEFIT-consortiumbijeenkomst

Op donderdag 13 februari (15-17u, inloop vanaf 14:30) vindt weer de tweejaarlijkse consortiumbijeenkomst plaats van BENEFIT voor consortiumleden.

Lees meer

Interview: Gezonde leefstijl via belonen van gezond gedrag

Afgelopen oktober kwam de stakeholdercommissie, het adviesorgaan van BENEFIT, samen om te praten over de invloed van beloning op gedragsverandering. Tijdens de bijeenkomst gaf Jeroen Kemperman (Zilveren Kruis) zijn visie hierop middels een presentatie.  

Lees meer

Workshop BENEFIT op de SGF-dag

Op wat voor manier kan beloning helpen bij gedragsverandering? Daar weet BENEFIT meer over! Afgelopen vrijdag 22 november werd het BENEFIT-team vertegenwoordigd door promovendus Renée IJzerman en communicatie-expert Fabiënne Rauwers in Utrecht. Samen verzorgden zij een interactieve workshop op de jaarlijkse SGF-dag in het Muntgebouw.

Lees meer

‘MIND YOUR DATA’ CONGRES

Op 26 september vond het ‘Mind Your Data’ congres plaats in Leiden. Het congres stond geheel in het teken van privacy issues en de nieuwe wettelijke kaders waarbinnen eHealth-initiatieven nu moeten opereren. Twee kernpunten die belangrijk zijn voor online gezondheidsprogramma’s, zoals BENEFIT.

Lees meer

BENEFIT: STAGIAIR GEZOCHT!

Ben jij betrokken bij onze maatschappij, pak je graag creatieve communicatie-uitdagingen aan en word je enthousiast van innovatieve online tools? Dan is dit mogelijk dé stageplek voor jou!

Lees meer

ANDREA EVERS NEEMT STEVINPREMIE IN ONTVANGST

Op woensdag 2 oktober ontving Andrea Evers, hoogleraar gezondheidspsychologie en projectleider van BENEFIT for all, de NWO Stevinpremie. Deze eervolle prijs is een grote erkenning voor haar onderzoek en het maatschappelijke verschil dat zij hiermee maakt.

Lees meer

BENEFIT-CONSORTIUM BIJEENKOMST 24/9

Dinsdag 24 september vond alweer de vijfde bijeenkomst plaats van het BENEFIT-consortium. Hierbij namen vijf sprekers het publiek mee in de recente ontwikkelingen binnen het BENEFIT-project. Aan de hand van vier bondige presentaties werden de volgende facetten van het project belicht: ...

Lees meer

‘Ik ben zelf een placebo geworden’

NRC Zomeravondgesprek - Hoogleraar gezondheidspsychologie Andrea Evers en illusionist Victor Mids praten over de effecten van placebo en conditionering op menselijk gedrag.

Lees meer

Andrea Evers wint Stevinpremie

Zondag 21 juni werd de jaarlijkse NWO-Stevinpremie uitgereikt aan onder andere projectleider van BENEFIT for all, Andrea Evers.

Lees meer

‘Gezondheid en ziekte zijn een continuüm geworden’

Gedragsverandering en persoonsgerichte behandeling zijn de nieuwe uitgangspunten van de zorg, nu het duidelijk wordt dat leefstijl zo belangrijk is. Hoe kan de digitale gezondheidszorg het best vormgegeven worden? Andrea Evers aan het woord.

Lees meer

Loyaal aan je eigen gezondheid

Waar lopen mensen tegenaan qua gezondheid en voor welke mensen is het BENEFIT programma nou eigenlijk? Lees in dit leuke artikel alles over BENEFIT for all!

Lees meer

Gezonde leefstijl? Korting bij de dierentuin

Op RTL Nieuws is patiënte Ilana aan het woord over haar positieve ervaring met het BENEFIT for all programma. Ook verteld Andrea Evers over het project.

Lees meer

Vital10 en BENEFIT for all in Ted Talk

De nieuwe editie van TEDxAmstelveen is een kans voor Sabine Pinedo om via BENEFIT for all en Vital10 op een interessante manier over gezonde leefstijl te vertellen.

Lees meer

Hartpatiënten in Ziekenhuis Tergooi verdienen punten door gezonder te leven

Wat is de focus van het BENEFIT platform precies voor patiënten? Daar zullen we achter komen na de eerste implementatie in het Tergooi Ziekenhuis in Hilversum!

Lees meer

Gezond leven is de nieuwe bonuskaart

Een interview met de eerste patiënten die het BENEFIT for all platform gebruiken geeft u een goed beeld van hoe het programma werkt in de praktijk!

Lees meer

Korting bij dierentuin of sportschool als hartpatiënt gezond leeft

In dit interessante artikel in de AD spreekt BENEFIT for all projectleider Andrea Evers over het programma en het belang van gezond gedrag belonen.

Lees meer

Primeur: Eerste implementatie BENEFIT-programma

De eerste implementatie van het BENEFIT programma is een feit! Patiënten in het Tergooi Ziekenhuis in Hilversum gebruiken vanaf nu het gezondheidsplatform!

Lees meer

Fit worden? Beloon gezond gedrag!

Lisa Vermeij in Metro Nieuws over de Nationale Gezondheidsbeurs. Klinisch psycholoog Andrea Evers aan het woord.

Lees meer

Waarom is goede voornemens volhouden toch zo lastig? De psychologie en een praktisch hulpmiddel

Mike Keesman beschrijft de belangrijkste redenen waarom het ons vaak niet lukt goede voornemens vol te houden. Meerdere trucjes kunnen hierbij helpen!

Lees meer

€ 7,5 miljoen voor onderzoek naar gezonde leefstijl

Een nieuw gezondheidsprogramma gaat patiënten met (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten belonen voor het volhouden van een gezonde leefstijl.

Lees meer

Hartstichting gaat gezond eten belonen om hart- en vaatpatiënten te stimuleren

Een nieuw gezondheidsprogramma gaat patiënten met (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten belonen voor het volhouden van een gezonde leefstijl.

Lees meer

Hartstichting gaat gezond gedrag belonen met kortingen en tripjes

Een nieuw gezondheidsprogramma gaat patiënten met (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten belonen voor het volhouden van een gezonde leefstijl.

Lees meer

Sparen voor korting door gezond te leven

Een nieuw gezondheidsprogramma gaat patiënten met (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten belonen voor het volhouden van een gezonde leefstijl.

Lees meer