dr. Thomas Reijnders

Ik ben Thomas en werk als postdoctoraal onderzoeker Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Leiden en het BENEFIT-project. Voor ik bij BENEFIT aansloot, studeerde ik als bewegingswetenschapper en psycholoog aan de universiteit van Leuven in België. Daar rondde ik tevens mijn doctoraat af waarna ik verhuisde naar Nederland om met veel zin te starten bij BENEFIT.”

De resultaten en bevindingen van onze onderzoeken vormen een waardevolle voedingsbodem voor de voortdurende doorontwikkeling van BENEFIT

“Ik werk als postdoc wat inhoudt dat ik de promovendi binnen BENEFIT begeleid en hun onderzoek coördineer. Daarnaast doe ik zelf onderzoek gerelateerd aan gedrag, een gezonde leefstijl en revalidatie bij chronische ziekten. Van dag tot dag betekent dit dat ik samen met de promovendi diverse studies opzet allen gekaderd binnen hun individuele projecten maar steeds rond het onderwerp leefstijlverandering. De resultaten van deze studies worden daarna opgeschreven en gepubliceerd in internationale wetenschappelijke tijdschriften met als voornaamste doel onze kennis te delen. De resultaten en bevindingen opgedaan in deze projecten vormen een waardevolle voedingsbodem voor de voortdurende doorontwikkeling van BENEFIT en garanderen dat deze ontwikkeling steeds op de wetenschap is gebaseerd.” 

In het BENEFIT-project komen de wetenschap, de zorg, en de private wereld samen

“BENEFIT for all beschouw ik  als een uitzonderlijk voorbeeld van hoe de wetenschap, de zorg, en de private wereld kunnen samenkomen om op een efficiënte en oplossingsgerichte manier problemen binnen de gezondheidszorg aan te pakken.”

BENEFIT for all is een uitzonderlijk project dat de manier waarop zorg wordt geleverd ingrijpend wil veranderen met als primair doel het welzijn en de gezondheid van de patiënt te verbeteren

BENEFIT for all is een uitzonderlijk project dat de manier waarop zorg wordt geleverd ingrijpend wil veranderen met als primair doel het welzijn en de gezondheid van de patiënt te verbeteren. De patiënt wordt daarom niet alleen centraal gesteld in de zorg maar wordt ook betrokken in de ontwikkeling van BENEFIT om zo goed mogelijk te voldoen aan de specifieke noden en wensen die de patiënt uniek maken. Toekomstige deelnemers mogen er daarom zeker van zijn dat er alles aan wordt gedaan om samen met hen hun persoonlijke doel te behalen.”