Projectleiding

Prof. dr. Andrea evers

Universiteit Leiden

Andrea Evers is hoogleraar gezondheidspsychologie aan de Universiteit Leiden en hoofd van de afdeling Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie en als projectleider betrokken bij het Benefit project. In 2013 werd ze hoogleraar gezondheidspsychologie aan de Universiteit Leiden en sinds 2020 is ze tevens Medical Delta hoogleraar Healthy Society aan de Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit. Ze ontving verschillende prestigieuze onderzoekssubsidies van de Europese Research Council (bijv. ERC Consolidator Grant 2013) en van de Nederlandse vereniging voor wetenschappelijk onderzoek (bijv. Veni 2004, Vidi 2008, Vici 2017). In 2019 ontving ze de hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap: de NWO-Stevinpremie. Ze is tevens klinische psycholoog BIG en supervisor bij de Vereniging voor Cognitieve en Gedragstherapie (VGCT).

Dr. Veronica Janssen

LUMC, Universiteit Leiden

Veronica Janssen is medisch psycholoog in het Hart Long Centrum van het LUMC en onderzoeker aan de afdeling Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie van de Universiteit Leiden. Zij begeleidt hartpatiënten (en hun partners) na het doormaken van een hartinfarct, bijvoorbeeld bij somberheid, angst, langdurige vermoeidheid, of leefstijlproblematiek. In 2012 promoveerde zij op het onderwerp “Effects of a Self-Regulation Lifestyle Program for Post-Cardiac Rehabilitation Patients”. In dit onderzoek ontwikkelde en evalueerde zij een zelfmanagementprogramma voor hartpatiënten gericht op het volhouden van een gezonde leefstijl. Voor de Hartstichting ontwikkelde zij een groepsprogramma voor hartpatiënten gericht op het omgaan met angst en depressie. Tevens is zij betrokken bij verschillende landelijke beleids- en kwaliteitscommissies op het gebied van de cardiale zorg.

Dr. Roderik Kraaijenhagen

Cardiovitaal, Vital10

Roderik Kraaijenhagen is praktiserend cardioloog en gepromoveerd in de vasculaire geneeskunde aan de universiteit van Amsterdam. Hij was tot 2016 voorzitter van de Commissie Cardiovasculaire Preventie en Hartrevalidatie van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (CCPH-NVVC), is nationaal coördinator preventie voor de European Society of Cardiology en is lid van diverse richtlijn commissies op het gebied van preventie van hart- en vaatziekten. Daarnaast is hij medisch directeur en mede- oprichter van het NIPED (kennisinstituut op het gebied van preventie en e-Health). Sinds kort heeft hij samen met Sabine Pinedo, zijn echtgenote, internist en ondernemer, Vital10 opgericht.

Projectcoördinatie

Dr. Thomas Reijnders

Universiteit Leiden

Thomas Reijnders is als postdoc betrokken bij het BENEFIT project en coördineert het wetenschappelijk onderzoek.

Dr. Linda Breeman

Universiteit Leiden

Linda Breeman is als postdoc betrokken bij het BENEFIT project en vormt als project manager de schakel tussen de wetenschap en de praktijk (Vital10) en zorgt ervoor dat het stepped wedge onderzoek in goede banen verloopt.

Peter Lamers

Vital10

Peter Lamers coördineert de ontwikkeling van het BENEFIT platform.

Promovendi

DAVID
DE BUISONJÉ

ProjectBelonen van gezond gedrag

renée ijzerman

ProjectDuurzame implementatie BENEFIT

isra
al-dhahir

ProjecteHealth interventies voor lage SES

Talia cohen rodrigues

ProjectOnline coaching

vincent keizer

ProjectLeefstijl meten en terugkoppelen

Laura Schrauwen
Laura Schrauwen

ProjectEvaluatie eHealth interventies