Tele-hartrevalidatie

Tijdens hartrevalidatie werk je samen met anderen aan je herstel. Je leert je grenzen opnieuw kennen en verleggen. Daarnaast krijg je tips voor een gezonde leefstijl en leer je omgaan met emoties en onzekerheid. Je krijgt een op maat beweegprogramma, goede voorlichting en persoonlijke adviezen en tips om een goede leefstijl te ontwikkelen en vast te houden, ook na afloop van het programma. Zo kun je blijven werken aan jouw conditie en de kans op een terugval of nieuwe hartproblemen verkleinen.

Tijdens de coronacrisis is hartrevalidatie op locatie helaas niet mogelijk. “Afstand houden” is het devies en met meerdere patiënten bij elkaar sporten in een zaal(tje) brengt risico’s met zich mee. Toch is het mogelijk om nu – volledig gecontroleerd en onder professionele begeleiding – online een hartrevalidatieprogramma te volgen. Je krijgt bovengenoemde onderdelen die bij de hartrevalidatieprogramma horen via live videosessies persoonlijke coaching via de Vital10 gezondheidsapp. 

Bezoek de website www.benefitathome.nl voor meer informatie.

BENEFIT@Home voor ziekenhuizen

De Hartstichting, Harteraad en BENEFIT-partners bundelen de krachten om hetgeen binnen het BENEFIT-programma en de werkgroep Cardiovasculaire Preventie en Hartrevalidatie van de NVVC (CPH-NVVC) is ontwikkeld voor ziekenhuizen en revalidatiecentra in te zetten .

Hier leest u meer hoe u als ziekenhuis of revalidatiecentrum kunt deelnemen en welke mogelijkheden er zijn.

medisch-slider
Schermafbeelding 2020-07-28 om 17.52.52

Regelgeving tele-hartrevalidatie

De tele-hartrevalidatie aanpak die aangeboden wordt sluit aan bij het standpunt van de NZA, geeft invulling aan de kennisagenda van de NVVC, geeft de mogelijkheid om het BENEFIT-programma aan te bieden en zorgt dat u ook de Corona crisis doelmatig en toekomstbestendig de hartrevalidatie kan bieden volgens de nieuwe addendum van de richtlijn hartrevalidatie.

BENEFIT@Home voor patiënten

In de periode na een hartoperatie is het belangrijk om weer vertrouwen te krijgen in uw lichaam. Via het ziekenhuis worden trajecten aangeboden waarbij u middels professionele begeleiding gecontroleerd dit vertrouwen weer terugwint.

Lees op deze pagina meer over wat dit programma voor u kan betekenen en waar u terecht kan met uw vragen.