13-2: BENEFIT-consortiumbijeenkomst

Dit evenement is uitsluitend voor consortiumleden van het BENEFIT-programma. Mocht je toch graag bij de bijeenkomst willen aansluiten/lid willen worden van het consortium, stuur dan een e-mail naar info@benefitforall.nl met hierin je naam, professionele achtergrond en een korte motivatie.

Op donderdag 13 februari (15-17u, inloop vanaf 14:30) vindt weer de tweejaarlijkse consortiumbijeenkomst plaats van BENEFIT voor consortiumleden. Ook voor deze bijeenkomst hebben we weer een interessant en afwisselend programma samengesteld. Hieronder vind je de belangrijkste gegevens en het programma van deze dag.

PROGRAMMA

14:30 – 15:00 – Inloop
Open inloop waarbij de AIO’s interactieve tafelpresentaties geven over de status van hun onderzoek

 

15:00 – 15:15 Welkomswoord door prof. dr. Andrea Evers*

15:15 – 15:45 BENEFIT onderzoeksupdate: Where are we so far?
Het jaar 2020 begon goed, met de start van het stepped-wedge onderzoek binnen drie locaties van CardioVitaal! Wat houdt het onderzoek precies in en hoe past het onderzoek van de AIO’s in het groter geheel? Wat is de planning en hoe verloopt het onderzoek?
– dr. Linda Breeman & dr. Thomas Reijnders*

15:45 – 16:15 Gezonde leefstijl: Doel of middel?
Harteraad zet met Wat er toe doet(.info) ‘het leven’ centraal in plaats van ‘de (on)gezondheid’ van de patiënt. Wie wordt daar beter van? De dokter of de patiënt? Wat kunnen we ermee? En kan Wat er toe doet bijdragen aan de doelen van BENEFIT?
– Inge van den Broek, Harteraad

16:15 – 16:45 Implementatie BENEFIT in de hartrevalidatie: Ontwikkeling ‘Blended PEP’ 
De PEP-module is een gestructureerd gedragsveranderingsprogramma en een vast onderdeel van de hartrevalidatie. Er is nu een addendum op de MDR-HR (2011) gekomen die een ‘Blended PEP’ mogelijk maakt, waarbij de mensen ook ondersteund worden in de thuissituatie. Hier sluit BENEFIT goed op aan, waardoor de Blended PEP een goede implementatiemogelijkheid vormt.
– dr. Veronica Janssen* & dr. Roderik Kraaijenhagen, CardioVitaal/BENEFIT

16:45 – 17:00 Nawoord door prof. dr. Andrea Evers*

17:00 – Afsluitende borrel 

* = Leiden Universiteit/BENEFIT

Belangrijke gegevens

  • Wanneer: Donderdag 13 februari 2020
  • Waar: Fletcher Wellness-Hotel Leiden 
  • Tijdstip: inloop vanaf 14:30, officiële start 15:00, vanaf 17:00 de gezonde borrel
  • Vragen? Stuur een mail naar info@benefitforall.nl