BENEFIT-team op ARPH Conference 2020

Eind januari vond de tweedaagse ARPH Conference 2020 plaats, georganiseerd door het Department of Social, Health & Organizational Psychology van Universiteit Utrecht. BENEFIT werd hier vertegenwoordigd in een breed scala aan presentaties over onder andere eHealth interventies, gezondheidspsychologie bij patiënten en financiële beloning voor gedragsverandering.

Wat is de ARPH Conference?

De Association for Researchers in Psychology and Health (ARPH) richt zich op het stimuleren van academische studies en het toepassen van psychologische methodes in de gezondheidszorg. Op de ARPH Conference worden onderzoeksresultaten en innovatieve ontwikkelingen uitgewisseld tussen de vele diverse experts binnen het Psychology & Health veld. Het programma bestaat onder andere uit (poster)presentaties, symposia, workshops en keynote lectures van nationale en internationale onderzoekers.

Presentaties van het BENEFIT-team

Allereerst presenteerde Isra Al-dhahir, promovendus bij BENEFIT, haar onderzoek over de kansen en uitdagingen die komen kijken bij het ontwikkelen van eHealth-interventies voor mensen met een lage sociaaleconomische status, en hoe dit toegankelijker gemaakt kan worden.

Isra AL-Dhahir aan het woord

Tijdens de eHealth-demonstraties presenteerde Talia Cohen Rodrigues, ook promovendus bij het BENEFIT-project, haar onderzoek naar leefstijlverandering op het niveau van het individu. Hierin droeg zij eHealth oplossingen aan voor het voorkomen en behandelen van cardiovasculaire ziekten (CVD) d.m.v. gezonde leefstijl, gebaseerd op interviews met zorgverleners.

Op dag twee kwam Thomas Reijnders, postdoc en research coördinator van BENEFIT, aan het woord met zijn onderzoek naar de relatie tussen kortademigheid bij COPD-(longziekte)patiënten en ziekte-specifieke angsten, lichamelijke activiteit en brein-activatie.

Als laatste kwamen Prof. dr. Andrea Evers, projectleider van BENEFIT, en Talia Cohen Rodrigues naar voren als discussie-initiatoren over het gebruik en nut van financiële beloningen voor gedragsverandering. Hierin werd o.a. de meta-analyse besproken van Milon van Vliet, promovendus bij BENEFIT-for all, over beloningen en interventies voor het promoten van gewichtsverlies.

Milon van Vliet over gedragsverandering en gewichtsverlies

Samen hebben de onderzoekers en PhD’ers van het BENEFIT-team een succesvolle bijdrage gedaan aan de ARHP Conference van dit jaar!