Symposium Working on a Healthy Society (ESOF 2022)

Tijdens de 10e editie van het EuroScience Open Forum (ESOF) in juli 2022 heeft het symposium ‘Working on a Healthy Society:  Prevention and maintenance of health and well-being during the life cycle‘ plaats gevonden onder voorzitterschap van prof. dr. Andrea Evers, gericht op het zo aantrekkelijk mogelijk maken van een gezonde leefstijl.  

 

Tijdens het symposium werd interdisciplinair werk op het gebied van preventie en gezondheidsbevordering vanuit verschillende perspectieven gepresenteerd. LUMC hoogleraar cardiologie prof. dr. Douwe Atsma presenteerde samen met dr. Veronica Janssen het project ‘The Box’, de slimme doos met daarin verschillende e-health apparaten voor het doen van thuismetingen bij verschilllende patientengroepen. Dr. Linda Breeman van de Universiteit Leiden sprak over ‘Benefit for all’ het ecosysteem voor gezond leven dat centraal staat in de hartrevalidatiecentra’s van CardioVitaal. Tot slot gaf Jamie Rosen, CEO van het bedrijf Waybetter samen met David de Buisonje de presentatie ‘Skin in the game: Supplementing health behavior change interventions with commitment devices’, over hoe gaming elementen kunnen worden ingezet voor gezondheidswinst. 

Kortom, een prachtig overzicht van alle nieuwe ontwikkelingen en digitale mogelijkheden die met succes in de praktijk kunnen worden geïmplementeerd bij verschillende kwetsbare groepen, evenals manieren om ons zorgstelsel en onze burgers in de toekomst gezond te houden.

Presentatie Linda Breeman i.s.m. Vital10

Presentatie Jamie Rosen & David de Buisonjé