NOS artikel: Verzekeraars bezuinigen op fitheidsprogramma’s, ‘was toch windowdressing’

Wat is de prijs van een gezonde toekomst?

Gezonde verzekerden leiden tot lagere zorgkosten. Toch vinden zorgverzekeraars hun gezondheidsprogramma’s vaak te duur en onvoldoende effectief, waardoor ze initiatieven zoals beloningen voor beweging willen schrappen.

Dit baart zorgen, vooral omdat onderzoek aantoont dat deze preventieve beloningsprogramma’s effectief kunnen zijn. Gezondheidswetenschapper David de Buisonjé, gepromoveerd binnen het BENEFIT-consortium aan de Universiteit Leiden, belicht de uitdagingen en de potentie van financiële prikkels en benadrukt het huidige dilemma voor zorgverzekeraars.

Lees het volledige artikel op de website van NOS en ontdek meer over de complexiteit van preventieve gezondheidszorg en waarom innovatie in dit veld noodzakelijk is.