Wetenschappers roepen op tot gedragsparagraaf bij nieuw gezondheidsbeleid

Gedragswetenschappelijke expertise wordt nog onvoldoende benut voor gezondheidswinst, zoals de aanpak van Covid en de betaalbaarheid van de zorg en preventie. Een aantal gedragsexperts overhandigden op 31-08-2022 de position paper ‘Gedragsexpertise is de sleutel voor effectief leefstijlbeleid’ aan staatssecretaris Van Ooijen (VWS). Hierin wordt de oproep gedaan door experts om gedragsexpertise structureel onderdeel van het beleid te maken. Het opnemen van een gedragsparagraaf bij nieuw gezondheidsbeleid kan uitkomst bieden. Lees het hele artikel op de website van lifestyle4health

Gedragsexperts overhandigden de position paper ‘Gedragsexpertise is de sleutel voor effectief leefstijlbeleid’ aan staatssecretaris Van Ooijen (VWS). Vlnr Marieke Adriaanse (LUMC), Hanneke Molema (Lifestyle4Health), Pepijn van Empelen (TNO), Staatssecretaris Van Ooijen (VWS), Andrea Evers (Universiteit Leiden), Karien Stronks (Amsterdam umc) en Monique Schumans (TNO). Fotografie: Laurens van Putten