Nieuwe BENEFIT publicatie: voordelen inzetten ‘gamified deposit contracts’

In maart is er weer een prachtige BENEFIT publicaties verschenen van de hand van PhD-student David de Buisonjé.

De kracht van aanbetalingscontracten

In ons nieuwste onderzoek naar beloningen, en in dit geval specifiek het doen van eigen betalingen, als motivatie om leefstijl te verbeteren, hebben we meer dan 70.000 StepBet challenges geanalyseerd die zijn ontworpen om mensen te helpen hun dagelijkse aantal stappen te verhogen. Een typische StepBet challenge bestond uit een storting van $40 voorafgaand aan een challenge periode van 6 weken waarin deelnemers dagelijkse en wekelijkse stappendoelen moesten behalen om hun aanbetaling terug te krijgen.

We ontdekten dat deelname aan een StepBet challenge gepaard ging met een grote en klinisch relevante toename van het aantal stappen (+30% meer dagelijkse stappen). Daarom raden we aan waar mogelijk gamified deposit contracts (aanbetalingscontracten) voor fysieke activiteit te implementeren.

Zie voor meer details onze publicatie in Internet Interventions: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2214782923000106?via%3Dihub