Nieuwe BENEFIT publicatie: innovatieve methodiek voor duurzame eHealth implementatie

Renée IJzerman, PhD kandidaat bij het BENEFIT project, heeft recent een artikel in BMC Health Services Research gepubliceerd.

Zes fasen methodiek voor duurzame eHealth implementatie

De studie, “An iterative approach to developing a multifaceted implementation strategy for a complex eHealth intervention within clinical practice”, belicht de uitdagingen en oplossingen bij het implementeren van eHealth interventies in de klinische praktijk. Door gebruik van een iteratieve methodiek, waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselden, is een effectieve implementatiestrategie ontwikkeld. De aanpak omvatte zes fasen, van een initiële op theorie gebaseerde implementatiestrategie tot het formuleren van praktijkaanbevelingen gebaseerd op de Consolidated Framework of Implementation Research (CFIR). Gebruik van deze methodiek leidde tot een theoretisch onderbouwde en praktijkgerichte implementatiestrategie.

Praktijk relevantie

Deze studie biedt praktische richtlijnen voor toekomstige implementaties van complexe eHealth interventies en benadrukt het belang van een flexibele, iteratieve aanpak in de klinische praktijk. Het onderzoek toont aan hoe theorie en praktijkervaring samen kunnen leiden tot duurzame implementatiestrategieën in de gezondheidszorg.

👉 Voor meer details, zie HIER het artikel.